14/02/2018

Haal de vrachtwagens weg uit de dorpstraten van Tisselt !

Zit Willebroek in schulden?   (bron 'DE Tijd' https://multimedia.tijd.be/2017/gemeenten/willebroek/

Voor grote investeringen geven gemeenten obligaties uit, of ze gaan op zoek naar een lening. Elke gemeente, op een paar uitzonderingen na, heeft schulden.

  • Willebroek heeft 1553 euro schulden per inwoner
  • Elk jaar wordt 12,3% van het budget aangewend om schulden af te betalen
  • Die schuldenlast is hoog voor sterk verstedelijkte gemeenten met lage inkomens zoals Willebroek

De Vlaamse overheid eist een zekere financiële discipline van haar gemeenten en houdt nauwlettend in de gaten hoeveel een gemeente leent. Daardoor valt de schuldenlast bij de Vlaamse gemeenten al bij al goed mee. Een beperkt aantal gemeenten, Mechelen voorop, moet wel oppassen, want daar is de schuldenlast per inwoner erg hoog.

*****

Elke vrachtwagen die nog vanaf de Brielenbrug door de Baeckelmansstraat  naar de Jozef de Blockstraat rijdt, en omgekeerd, moet weg !

Elke vrachtwagen die nog vanaf de Oude Spoorbaan door de Baeckelmansstraat naar de Jozef De Blockstraat rijdt, en omgekeerd, moet weg !

Elke vrachtwagen die nog vanaf de Westdijk naar Brielenbrug en via de Baeckelmansstraat naar de Jozef De Blockstraat rijdt, moet weg !

Elke vrachtwagen die nog via de Baeckelmansstraat naar de Tisseltsesteenweg rijdt, (voormalig Miller complex, omgeving kliniek) en terug moet weg !

Gemakkelijker gezegd dan gedaan ? NEEN, de tientallen miljoenen euro's die voor het centrum van Willebroek worden gebruikt, kunnen deels aangewend worden voor een parallelweg vanaf de Jozef De Blockstraat, naast de N16 tot aan de Oude spoorbaan (is 500 meter te onteigenen, meer niet) en verder via de Oude spoorbaan naar de Baeckelmansstraat (naast Apparec, deze oude spoorbaan IS REEDS GEMEENSCHAPPELIJK BEZIT). 

Met beperkte kosten kan de noordkant van Tisselt VRACHTWAGEN VRIJ gemaakt worden 

vu J. Van Muylder-Berckelaer-Delaet-Smets

de gemeentelijke verkiezingen komen eraan zeker ?

Staken      

Poen pakken                     liefst via een....... Verdienen Zonder Werken

Allochtonen importeren   

cfr. Vannoten

11:23 Posted by E.R in Algemeen | Permalink | Comments (0)